Gastblog: PMO'er, de doorzetter...

E.M. Offringa 11-2-2019 12:23
Categorieën: Blogs

Tja, daar zit ik dan… starend naar het beeldscherm. Ik moet een blog schrijven waarin ik mijzelf voorstel als PMO’er. Lastig om op een leuke manier te doen, maar ik schroom niet, ik durf deze weddenschap wel aan te gaan (niet dat het een weddenschap is…), maar ik probeer mezelf moed in te praten.

Ik houd wel van zelfspot
Een goedlachse, spontane dame die voor iedereen klaar staat. Ik houd wel van een beetje zelfspot en naast dat ik een gedreven PMO’er ben, die meer doet dan er van haar wordt verwacht, ben ik ook een typetje die uitdagingen aangaat en grenzen verlegd.
Zo heb ik bijvoorbeeld na een zware operatie in 2018 de 40 km gelopen voor ‘de nacht van de Vluchteling’. Veel vrienden en familieleden hadden er geen vertrouwen in, maar net als 3 jaar geleden was het buro C5 die achter mij stond en alle vertrouwen in mij had. 3 jaar geleden hebben ze mij na een periode van werkeloosheid ook het vertrouwen gegeven, door mij aan te nemen. Ik ben blij dat buro C5 achter mij staat, bij alles wat ik doe!

Mijzelf ontwikkelen op PMO-gebied, dat is de uitdaging!
Voornamelijk ben ik werkzaam op het gebied van openbare ruimte, ruimtelijke ontwikkelingen en sociale domeinen. Ik ben veranderingsgericht, proactief, flexibel en creatief en help graag waar nodig. Als rechterhand van de manager bekijk ik waarin en waarmee ik de manager tegemoet kan komen. Tenslotte werk ik met plezier aan het succes van anderen (collega’s, het projectteam), terwijl ik mijn eigen vaardigheden (continu) verbeter. Mijzelf ontwikkelen op PMO-gebied, dat is de uitdaging. Vanuit buro C5 krijg ik de kans om interessant te blijven voor de arbeidsmarkt en mezelf te ontwikkelen. Onlangs heb ik mijn certificaat voor Agile/Scrum behaald en momenteel ben ik bezig met Prince2.

Wildgroei aan benamingen voor PMO(’er)
Even in het kort; een PMO'er is verantwoordelijk voor de inrichting, uitvoering, bewaking, samenhang, documentatie en rapportage van projecten, om zodoende de projectorganisatie te ondersteunen bij de uitvoering van verscheidene projecten. Steeds meer organisaties zien hier de voordelen van in en hanteren inmiddels een PMO binnen hun projectorganisatie. De laatste jaren is er een wildgroei aan benamingen ontstaan voor de PMO(‘er) en is het een containerbegrip geworden. Een kleine greep uit deze diversiteit: Project Management Office, Programma Management Office, Portfolio Management Office, Project Support Office, Programma Governance Office, Project Assurance Office, Manager Projectbeheersing, Projectsecretaris, PMO-teamlead, PMO-consultant. Ondanks alle benamingen ben ik blij om een PMO’er te zijn!

Misschien ben jij wel mijn volgende opdracht(gever)? Graag tot snel!

Salute!

Sevgi Ata
- PMO'er bij buro C5


 

Reageer