Zo trots als een pauw

E.M. Offringa 29-5-2018 10:21
Categorieën: Blogs

Het i-Centrum van Vathorst, waar ik zo af en toe inval, kan ik gelukkig een uurtje eerder sluiten. Dat is fijn, anders was ik nooit op tijd geweest voor de meeting en had ik ook geen plaatjes kunnen schieten. Rond 17.00 hobbel ik de 'menscave' oftewel de werfkelder binnen, het staat al vol babbelende collega’s. Nu eerst even een wijntje... even chill en goed voor mijn opkomende zenuwen voor mijn presentatie. Geen wijn te vinden.. dan maar een sinas. Ik check nog even mijn camera, ISO TOP, diaframa TOP, dan kunnen we beginnen.

PMO Lead
Martijn trapt af met het nieuwe broertje van buro C5: PMO Lead. Met behulp van een PowerPoint presentatie vertelt hij over dit nieuwe kindje en laat het blauwe logo en de blauwe website in buro C5 stijl zien. Het idee achter PMO Lead is dat deze tak opdrachtgevers bediend met zwaardere PMO rollen, dit biedt ook doorgroeimogelijkheden voor collega’s die zich willen ontwikkelen. De site is live en te bekijken!

Viadesk
Na Martijn volgt Esther. Zij vertelt over Viadesk, het social intranetkanaal om informatie en kennis te delen en ideeën uit te wisselen. Ook nieuwtjes zoals uitjes, pitches, nieuwe website of iets dergelijks, kan via deze weg gecommuniceerd worden. Een fantastische tool, wat staat of valt door de gebruikers. De bedoeling is dat iedereen zich aanmeldt bij Viadesk met zijn emailadres, een profielfoto toevoegt en zijn/haar (projectmanagement) skills. Viadesk is gebruiksvriendelijk en wordt beheerd door twee andere collega’s vanuit buro C5 die gespecialiseerd zijn in PMO.

SAFe
Dan volgt de gastspreker, Roderik een collega van Calibre. Hij vertelt een verhaal over zijn voorgaande opdracht bij de Belastingdienst, waar veelvuldig wordt gewerkt met SAFe. Naast uitleg over SAFe vertelt hij over Scrum, Agile, zelfstandig werken, samenwerken, sneller werken dan vroeger door de verschillende programma’s en natuurlijk IT. Heel eerlijk gezegd was voor mij veel abracadabra. Gelukkig was het verhaal voor mijn collega’s wel duidelijk. Wat blijkt is dat buro C5 collega’s steeds meer met Agile werken, maar nog voornamelijk met Scrum waarbij SAFe ook steeds belangrijker wordt, toch leuk om te weten?

Communicatie
Na Roderik is het mijn beurt om mezelf en mijn nieuwe website te presenteren. Zo trots als een pauw vertel ik over mijn communicatiewerkzaamheden, grafische werkzaamheden, fotografie en wat me getriggerd heeft om zelf klussen binnen te gaan halen, dit nog (wel) in samenwerking met buro C5. Leuk dat mijn collega’s zo enthousiast hebben gereageerd op mijn presentatie, op mijn website en op de glossy. Ook deze website is ondertussen live: Belindacommunicatie.

blog_image:article_buroc5_15287918435b1f832379ee2.jpg:end_blog_image

En toen was het tapastijd… Bij Tafel aan de Gracht werden we getrakteerd op lekkere koude gerechtjes en warme gerechtjes en natuurlijk was er wijn. Het was weer gezellig om (een aantal) van mijn collega’s te spreken en gekkigheid te maken. Op naar de volgende leuke en informatieve avond.

Geschreven door Belinda Seegers - Communicatie medewerker bij buro C5

blog_image:article_buroc5_15287922035b1f848b43288.jpg:end_blog_image

 

Je kunt alleen op dit artikel reageren indien je bent ingelogd

 

Privacy statement