Gastblog: Een nieuwe opdracht bij een nieuwe opdrachtgever

Door: E.M. Offringa 18-7-2018

Categorieën
:
Blogs,

Begin april was ik druk aan het werk bij de NS toen er op mijn telefoon een LinkedIn bericht verscheen. Via een recruiter kreeg ik een hele interessante PMO vacature toegestuurd en daarmee was het eerste contact met SURFmarket gelegd. Natuurlijk sloeg de twijfel toe, ik zat immers op een zeer leuke opdracht bij NS via buro C5, waar ook al gesproken werd over verlenging. Mijn nieuwsgierigheid was echter gewekt en een gesprek aangaan was natuurlijk geen probleem. Het eerste gesprek verliep prettig en er werd al snel een afspraak gepland voor een tweede ronde. Ook na deze tweede ronde was mijn enthousiasme er nog steeds voor de functie en organisatie en in overleg met buro C5 en de NS besloot ik het nieuwe avontuur voor het komende half jaar aan te gaan bij SURFmarket.

 

blog_image:article_buroc5_15319244165b4f4fc093311.png:end_blog_image

SURF?
Nu hoor ik jullie denken “SURF wat”, wat is dat, SURFmarket? SURFmarket is onderdeel van SURF, de ICT-samenwerkingsorganisatie van het onderwijs en onderzoek in Nederland. SURFmarket is de ICT-inkooporganisatie van SURF voor het Nederlandse onderwijs en onderzoek. Bij SURF aangesloten instellingen (o.a. HBO’s, Universiteiten, musea, MBO’s etc.) kunnen dankzij SURFmarket tegen de best mogelijke voorwaarden gebruikmaken van onder meer software, clouddiensten en digitale content.

De start
Op 18 juni was het dan toch zo ver, mijn eerste werkdag bij het project office van SURFmarket. Om even voor half negen meldde ik mij bij de receptie en was de dag begonnen. Na eerst bijna een dag bezig geweest te zijn met het goed werkend krijgen van mijn laptop begon het kennismaken. De werkverdeling werd ook duidelijk, ik ga het programma Efficiënte Service Delivery (ESD) ondersteunen, het project Architectuur en Standaarden (A&S) en het project SURFcontracten. De kennismakingen met de programmamanager en de projectmanagers volgden en een werkverdeling is gemaakt. Na de kennismaking begonnen de werkzaamheden ook, voor A&S betekende dit het opstellen van de maandrapportage over mei, waarbij ook gekeken is naar verbeteringen aan de template. Voor SURFcontracten heb ik al bij de eerste stuurgroep genotuleerd en heb ik een aantal resource aanvragen voorbereid. Voor het programma ESD heb ik nog niet zoveel gedaan, dit omdat de programmamanager (nog) met vakantie is.

Buiten mijn werkzaamheden voor het programma en de projecten is er ook een groot deel van mijn tijd gereserveerd voor het doorontwikkelen van het project office. Veel processen moeten nog opgesteld worden en de processen die al geïmplementeerd zijn moeten uitgevoerd worden. Dit vergt veel tijd en afstemming door de gehele organisatie heen.

Al met al zijn het hele drukke weken geweest, waarbij het kennismaken en mijn weg vinden in een nieuwe organisatie centraal hebben gestaan. Nu ben ik op weg naar een goed vervolg en vele nieuwe indrukken. Ik heb er zin in!

blog_image:article_buroc5_15319229165b4f49e487cbf.jpg:end_blog_image

Deze gastblog is geschreven door Lisette van Breemen - Jansen - Project Officer bij SURFmarket.