Gastblog: De inhoud

Door: E.M. Offringa 6-6-2019

Categorieën
:
Blogs,

Op het moment van schrijven is mijn vakantie al bijna in zicht. Over een paar dagen stap ik het vliegtuig in naar een zonnige bestemming. En ook Nederland hult zich langzaam in zomerse sferen, eindelijk! Maar goed tot die tijd eerst nog even de laatste werkzaamheden afronden zoals deze blog schrijven.

Waar mijn collega Andhra (gastblog Klare taal) het had over de juiste taal spreken, kan ik dat alleen maar beamen. Ook de overige blogs die een kijkje in de keuken geven van een PMO’er zijn voor mij erg herkenbaar. Het vak is dynamisch en je bent de drijvende kracht van een project. Ook al is dat soms achter de schermen.

Drijfveren
Graag neem ik je mee naar waar ik vandaan kom, waar ik nu sta en wat mij drijft in het vak als PMO’er. Het is inmiddels vijf jaar geleden dat ik de passie voor projectmatig werken heb ontdekt. Ik was projectsecretaris bij een non-profit organisatie en samen met een bevlogen projectteam heb ik daar een nieuwe dienstverlening geïmplementeerd. Als projectsecretaris was ik niet alleen verantwoordelijk dat alles op tijd en volgens de richtlijnen verliep, ik was ook inhoudelijk verantwoordelijk voor een aantal onderdelen. Die combinatie vond ik fantastisch! Deze combinatie heb ik voort kunnen zetten via buro C5 bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Hier heb ik als projectcoördinator mee kunnen draaien in een divers team dat gefocust was op de dienstverlening aan inwoners en ondernemers van gemeenten.

Huidige opdracht
Na mijn opdracht bij de VNG neem ik opnieuw weer de rol op me, die zich richt op het proces en de inhoud van een project. Met deze combinatie ben ik het gelukkigst. Momenteel werk ik als Project Officer bij SURFmarket. Vanuit deze rol ondersteun ik een project genaamd CopyRIGHT. In dit project ontwikkelen we samen met een divers projectteam een stukje software dat universitaire docenten in de toekomst moet gaan helpen met het samenstellen van leermateriaal voor studenten, waarbij het auteursrecht goed geregeld is. Naast de standaard PMO-taken, ben ik dé sparringpartner voor de projectmanager over hoe het project aan te pakken. Ook houd ik mij bezig met een onderzoek of er al marktpartijen zijn die zo’n stuk software kunnen bieden. Het leuke aan dit project is dat we samen werken met docenten van verschillende universiteiten en binnen SURF met verschillende specialisten. Het speelveld waar we ons in verkeren is complex, wat dit project extra uitdagend maakt.

Naast dit grote project ondersteun ik ook nog een wat kleiner project en een programma dat nog in de verkenningsfase zit. En wat voor mij nieuw is, is dat ik meewerk aan de professionalisering van onze eigen afdeling Project Support Office. Al met al bekleed ik weer een leuke en inspirerende gecombineerde functie.

Door de jaren heen heb ik op verschillende niveaus dit mooie vakgebied mij eigen gemaakt. Zoals je hebt kunnen lezen draait het voor mij binnen PMO om de inhoud. Echt ergens een inhoudelijk bijdrage aan kunnen leveren binnen een project(team) vind ik belangrijk. Dat maakt voor mij het werken als PMO’er uitdagend en leuk! En nu op naar de vakantie, nog een paar uur en dan sla ik m’n laptop dicht en begint het project Vakantie.


blog_image:article_buroc5_15605208725d03a8a8bb6cb.jpg:end_blog_image

Deze blog is geschreven door Linda, werkzaam als Project Officer bij SURFmarket.