Het slagveld verliep geruisloos

Door: E.M. Offringa 6-7-2017

Categorieën
:
Blogs,

Pff… in tropische temperaturen van boven de 30 graden vond op 22 juni ons zomeruitje plaats. De geplande activiteiten met dit zweetweer vonden plaats bij Down Under in Nieuwegein. Om 14.15 uur verzamelden we in de borrelhoek van Down Under. We waren met een klein clubje, iets meer dan 10 man, maar dat mocht de pret niet drukken. De waterplas rondom de locatie lonkte…, maar de organisatie had helaas geen waterpret voor ons in petto, maar voetbal in een bubble. Jaja, ik wist ook niet wat het was, tot ik de enorme plasticballen zag liggen. De ‘diehards’ onder ons wurmden zich in een plasticbal om 'heerlijk' een potje voetbal te spelen. Bij een verkeerde move begaven ze zich als stuiterballen over het veld of in ieder geval dat was de bedoeling. Als ‘fotograaf van de dag’ onttrok ik me graag aan die enorme bal waar ik al claustrofobisch van werd als ik ernaar keek. Ook mijn oksels begonnen spontaan te klotsen bij het idee aan rennen en plastic. Nee, ik was er voor andere mooie shots.

Na de spetterende wedstrijd was het tijd voor Archery Tag oftewel: pijl en boog schieten in competitievorm. Het was een soort paintball maar dan met pijl en boog en met het grootste verschil dat je op je eigen helft van het veld moest blijven anders kwamen de pijlen wel erg hard aan. LET THE GAME BEGIN... iedereen rende als een gek naar het midden van het veld om pijlen te scoren. Na een opstootje op de middenlijn met collega Stephen, had ik toch mooi 2 pijlen te pakken. Het idee was om zittend/staand achter obstakels op het target (soort vlag) van de tegenpartij te schieten en natuurlijk op je tegenstanders, a la collega's. Heerlijk, dit maakte de killer in ons los. Maar het was moeilijker dan gedacht om de pijl ‘schietklaar’ te krijgen. Elke keer wipte de pijl van het ‘dingetje’, dus snel een pijl voor iemand zijn donder schieten was er niet bij. Volgens de toeschouwers verliep het slagveld geruisloos. Iedereen was gefocust op de pijl, de vlag en het afschieten van collega's. Gedurende het spel werd de lucht alsmaar donkerder en was er – zoals voorspeld - onweer op komst… En inderdaad ‘hell broke lose’, we werden getrakteerd op een hoosbui gepaard met donder en bliksem. Gelukkig zaten wij droog aan een heerlijke borrelhap en een borrel.

Voor het avondeten weken we uit naar een andere locatie in Nieuwegein, The Green Village. Wauw, dit is een prachtige locatie! Voor ons groepje, waar nog een aantal hardwerkende collega's aanhaakte voor het diner, hadden we een hip privé boerderijtje met bediening en koks (het Koetshuis). Het was heel gezellig, we hebben wat afgekletst en gelachen. Ook het eten was fantastisch en het Italiaanse ijsje als afsluiter heerlijk. Rond ca. 21.30 uur sloten we de dag af. Koud – in mijn zomerjurkje - maar voldaan, ging ik naar huis.

blog_image:article_buroc5_1499337548595e134c3ece1.jpg:end_blog_image

Bedankt collega’s voor deze leuke dag!

Groetjes,

Belinda